Go Back   IceInSpace > Equipment > Astrophotography and Imaging Equipment and Discussions

Reply
 
Thread Tools Rate Thread
  #1  
Old 11-02-2014, 11:04 AM
DavidNg's Avatar
DavidNg (David)
Registered User

DavidNg is offline
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sydney
Posts: 341
How to enter Sharpless catalog in CCDAutopilot?

Hi everyone,

How do I enter Sharpless eg Sharpless 2-308 targets in CCDAutopilot 5?

Thanks in advance

David
Reply With Quote
  #2  
Old 17-02-2014, 08:47 AM
MarkA (Mark)
Registered User

MarkA is offline
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sydney
Posts: 33
David,
It is an easy task if you using the SkyX, simply you need to enable the Sharpless HII Regions Database then search for SH2 308, click Frame.

In CCDAP5 under Session click Get, input the new name, click Update. That's all.

It is possible to input RA and Dec position of a single object directly in to the CCDAP5 Session window by modifying the existing object position RA&Dec figures. In this case replace the existing entry with 06 54 10 for the RA and -23 56 32 for the Dec., change the object name and click Update

Good luck

Regards
Mark
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 08:13 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Testar
Advertisement
Limpet Controller
Advertisement
Bintel
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement