#1  
Old 05-01-2011, 11:27 PM
Carl
Registered User

Carl is offline
 
Join Date: Apr 2006
Location: Alans Flat
Posts: 373
Failed to find ASCOM

Hi All
Have new EQ6, Orion Starshoot, Nebulocity 2 and Latest PHD Guiding. Tried to connect mount to camera via PHD and recieved error report "Failed to find ASCOM. Make sure it is installed".
Reloaded all software twice inc update to latest PHD, checked all cables but still same error.

Any suggestions please
Reply With Quote
  #2  
Old 06-01-2011, 02:22 AM
zipdrive's Avatar
zipdrive (Dave)
Registered User

zipdrive is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Perth, WA
Posts: 228
If you have the mount connected to the Camera via ST4 cable then select "Mount -> On-camera" in PHD, you don't need ASCOM connection for ST4.

But still, if you have ASCOM installed you shouldn't get that error message though... Are you using EQMOD for the mount? that'll need ASCOM.
Run Ascom diagnostic tool to see if you can get telescope chooser up and running.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 02:23 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
Bintel
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement