Go Back   IceInSpace > Equipment > Software and Computers

Reply
 
Thread Tools Rate Thread
  #1  
Old 21-04-2024, 06:34 PM
roughy (Mark)
Registered User

roughy is offline
 
Join Date: May 2011
Location: Hobart
Posts: 134
Stellarium, CDC and a Paramount MX

Probably a dumb question, but does anyone know of a PMX being setup without the SkyX.
Reply With Quote
  #2  
Old 21-04-2024, 07:50 PM
Dennis
Dazzled by the Cosmos.

Dennis is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Brisbane
Posts: 11,724
Hi Mark

I use an SB MX+ with TSX Pro and there is a Function called ProTrack in TSX which models the mount after a T-Point run.

To get the benefit of ProTrack, I understand that you need to use TSX if you are doing long focal length, unguided imaging.

Also, PEC makes use of TSX although it is broken for use in the Southern Hemisphere. I used PEMPro to obtain the PEC Data and then use TSX to Upload the PE File to the MX+

Dennis
Reply With Quote
  #3  
Old 21-04-2024, 08:22 PM
roughy (Mark)
Registered User

roughy is offline
 
Join Date: May 2011
Location: Hobart
Posts: 134
Thanks Dennis
I have centre of frame pointing at 950mm from a permanent well aligned setup and don't actually use PEC, though Pempro may be a good option.
I am kind of looking at moving away from TSX altogether. Haven't renewed the subscription for several years now and only use it as the planetarium behind other sequencing software.
Reply With Quote
  #4  
Old 22-04-2024, 11:05 AM
Dennis
Dazzled by the Cosmos.

Dennis is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Brisbane
Posts: 11,724
No worries Mark, some the main reasons I have stuck with The Sky X Pro (despite the Southern Hemisphere PEC bug) is to use ProTack, PEC and Satellite Tracking which I believe require the integration of the MX+ HW and TSX SW components.

Just as an aside, I found that TSX did improve the pointing accuracy and plate solving of my Tak EM 200 Temma 2, although I could not use ProTrack or PEC for the Tak Mount as the EM 200 does not integrate with TSX at that level.

Hopefully some one who uses a Paramount mount without TSX Pro can provide some input for you.

Good luck.

Dennis.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 03:25 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Bintel
Advertisement
Testar
Advertisement