#1  
Old 21-06-2022, 09:38 PM
Saturn488 (Chrys)
Registered User

Saturn488 is offline
 
Join Date: Dec 2018
Location: Melbourne
Posts: 243
Issues with DEC

First time using the scope in 2 months and of course, issues start to arise!

The guiding looks to be way off, see image attached. Looks to only be in DEC.

There are no cable snags. Unsure what else I can check unless it's an actual issue with the DEC motor. Currently at 1 sec exposures.

Any ideas?

Will continue to try other settings.
Attached Thumbnails
Click for full-size image (Capture.PNG)
1.6 KB24 views
Reply With Quote
  #2  
Old 21-06-2022, 09:47 PM
Saturn488 (Chrys)
Registered User

Saturn488 is offline
 
Join Date: Dec 2018
Location: Melbourne
Posts: 243
I went to 3 seconds and tracking was good for about 10 secs then fell off again.

I also changed back to 1 second and increased Gamma, lasted 20 seconds then DEC goes stupid again!
Attached Thumbnails
Click for full-size image (Capture2.PNG)
4.3 KB6 views
Reply With Quote
  #3  
Old 21-06-2022, 09:55 PM
Saturn488 (Chrys)
Registered User

Saturn488 is offline
 
Join Date: Dec 2018
Location: Melbourne
Posts: 243
Thought I would do a re-calibration.

Looks to have improved but guiding is still not the best.

Could be part seeing conditions too.
Attached Thumbnails
Click for full-size image (c3.PNG)
5.0 KB23 views
Reply With Quote
  #4  
Old 21-06-2022, 10:16 PM
AdamJL
Registered User

AdamJL is offline
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,660
I had something similar once. Re-ran polar alignment, then like you, did a re-calibration (near zenith). Problem went away.
Reply With Quote
  #5  
Old 21-06-2022, 10:20 PM
Saturn488 (Chrys)
Registered User

Saturn488 is offline
 
Join Date: Dec 2018
Location: Melbourne
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by AdamJL View Post
I had something similar once. Re-ran polar alignment, then like you, did a re-calibration (near zenith). Problem went away.
Strange. I leave the mount outside as well. A friend of mine said to move the DEC and RA around a few times as the grease may have seized the movement a bit.
Reply With Quote
  #6  
Old 22-06-2022, 12:15 PM
Saturn488 (Chrys)
Registered User

Saturn488 is offline
 
Join Date: Dec 2018
Location: Melbourne
Posts: 243
Had a successful meridian flip but then the guiding lost it's marbles again for a while then settled down. Strange!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 05:40 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Limpet Controller
Advertisement
Testar
Advertisement
Bintel
Advertisement
ScopeDome Australia
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement