#1  
Old 11-06-2020, 06:57 PM
Granada
The truth is out there

Granada is offline
 
Join Date: Feb 2016
Location: Melbourne
Posts: 149
Website crashing & HTTPS

Hi, just a couple of suggestions..


Might be a good idea to overhaul the servers and supporting infrastructure as the website often crashes on me (a simple refresh fixes the problem though).



While you're at it, could also migrate the entire site to HTTPS for security purposes.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2020, 09:35 PM
mojo's Avatar
mojo (Terry)
iceinspace

mojo is offline
 
Join Date: Sep 2004
Location: Melbourne
Posts: 1,662
When you say "crash", what do you mean?

Yes HTTPS will be done soon.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-06-2020, 12:33 AM
Granada
The truth is out there

Granada is offline
 
Join Date: Feb 2016
Location: Melbourne
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by mojo View Post
When you say "crash", what do you mean?

Yes HTTPS will be done soon.

Server Not Found.
"Hmm. We’re having trouble finding that site. We can’t connect to the server at www.iceinspace.com.au."


For example, it just happened now when I tried to access this page, even though the 'forum' page before it loaded up just fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-06-2020, 08:00 AM
Outcast's Avatar
Outcast (Carlton)
Always gonna be a NOOB...

Outcast is offline
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cairns, Qld
Posts: 1,152
FWIW, I'm not having that problem at all...

Sounds more like an issue with either your router, cache or browser settings

Only time I've ever had issues with accessing the forum have been at my end rather than a problem with the site...

Cheers
Reply With Quote
  #5  
Old 12-06-2020, 08:12 AM
multiweb's Avatar
multiweb (Marc)
ze frogginator

multiweb is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hinchinbrook
Posts: 20,477
Quote:
Originally Posted by Granada View Post
Server Not Found.
"Hmm. We’re having trouble finding that site. We can’t connect to the server at www.iceinspace.com.au."


For example, it just happened now when I tried to access this page, even though the 'forum' page before it loaded up just fine.
Are you with TELSTRA by any chance. Tracert shows a few issues on the network past two weeks on and off. Not sure if related to domestic load and traffic.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-06-2020, 09:07 AM
Granada
The truth is out there

Granada is offline
 
Join Date: Feb 2016
Location: Melbourne
Posts: 149
It's just this website that I have issues with on and off, so yeah I'd look through your logs and see if there's any clues in there. Anyway, just a suggestion. Sounds like it's not affecting everyone..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-06-2020, 10:02 AM
multiweb's Avatar
multiweb (Marc)
ze frogginator

multiweb is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hinchinbrook
Posts: 20,477
Quote:
Originally Posted by Granada View Post
Sounds like it's not affecting everyone..
There you have your answer. Nothing to do with the website.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-06-2020, 10:19 AM
Granada
The truth is out there

Granada is offline
 
Join Date: Feb 2016
Location: Melbourne
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by multiweb View Post
There you have your answer. Nothing to do with the website.

Well maybe, but not necessarily. An issue might only be affecting a small proportion of users. Still worth looking into the logs & hardening the security of the website. Anyway, it's just a suggestion, I'll leave it up to the higher powers to decide if they want to look into it to ensure all users can enjoy the website
Reply With Quote
  #9  
Old 12-06-2020, 11:00 AM
multiweb's Avatar
multiweb (Marc)
ze frogginator

multiweb is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hinchinbrook
Posts: 20,477
Quote:
Originally Posted by Granada View Post
Well maybe, but not necessarily. An issue might only be affecting a small proportion of users. Still worth looking into the logs & hardening the security of the website. Anyway, it's just a suggestion, I'll leave it up to the higher powers to decide if they want to look into it to ensure all users can enjoy the website
In my experience when there is something wrong with a website every user is affected. What you are describing are transient connectivity issues. Could be your ISP, DNS, browser or local machine. I have experienced this with IIS on occasions. And other sites recently. Most hosted in the US.
Reply With Quote
  #10  
Old 14-06-2020, 01:02 AM
mental4astro's Avatar
mental4astro (Alexander)
kids+wife+scopes=happyman

mental4astro is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: sydney, australia
Posts: 4,905
I am having the same crash problem, and I'm not with Telstra.

Only this website too.

The website is often slow to upload, and with more pages, the slower it gets until it crashes altogether. I mentioned this to Carlton a couple of weeks ago, when we thought the problem was with my server. But no, the problem is persistent only with this website.

Only when using the NBN though. I haven't encountered this problem while using my phone's data.

May not be related, but the margins of this dialogue box is now thicker. For all boxes where where I can input dialogue, the margin surrounding the box is thicker. Just a couple of changes that I've encountered.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 01:59 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Testar
Advertisement
Limpet Controller
Advertisement
Bintel
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement