#1  
Old 27-05-2024, 09:57 AM
v8torrie
Registered User

v8torrie is offline
 
Join Date: Jan 2024
Posts: 9
Asi air plus guiding

Hi all. Using the ASI Air plus and noticed that the guide graph shows stopped. This hasn't changed in any shoot I've done so far. Am I missing a setting? I seem to get decent tracking even though the graph doesn't change.

Any help appreciated
Attached Thumbnails
Click for full-size image (Screenshot_20240526_204827_ASIAIR.jpg)
212.9 KB46 views
Reply With Quote
  #2  
Old 27-05-2024, 11:43 AM
Nikolas's Avatar
Nikolas (Nik)
Dazed and confused

Nikolas is offline
 
Join Date: May 2012
Location: Melbourne
Posts: 3,322
More info would be more helpful, why was it stopped? Is it looping? is the connection to the camera/mount stable?
Reply With Quote
  #3  
Old 27-05-2024, 01:44 PM
v8torrie
Registered User

v8torrie is offline
 
Join Date: Jan 2024
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by Nikolas View Post
More info would be more helpful, why was it stopped? Is it looping? is the connection to the camera/mount stable?
That's the thing. I genuinely don't know ow if it's normal or not. I've never seen the graph move in any shoot I have done. That's why I asked here I suppose. I have no idea what the expectation of the graph is.
Reply With Quote
  #4  
Old 27-05-2024, 03:05 PM
xa-coupe's Avatar
xa-coupe (Jeff)
Registered User

xa-coupe is offline
 
Join Date: Apr 2020
Location: Melbourne
Posts: 322
Have you restarted the ASIair? Like all computerised things they can get all tied up.
You'll need to click on the graph to get more details (such as whether it's looping) as in the main screen you just get that ... the graph.

The graph should show a red and blue line giving you an indication of what changes it's making to the mount and giving you an overall correction. From that you can figure out how long you can run exposures.
Reply With Quote
  #5  
Old 27-05-2024, 04:13 PM
Dave882 (David)
Registered User

Dave882 is offline
 
Join Date: Nov 2020
Location: PADSTOW
Posts: 2,212
Your screen shot indicates you are not guiding hence no guiding graph. Tap on the graph, tap on target icon to start guide camera looping, focus your guide camera, run the guide calibration, then commence guiding. That should get you started, and if the graph shows poor guiding then you need to go back and adjust settings or PA etc.
Reply With Quote
  #6  
Old 29-05-2024, 08:40 PM
v8torrie
Registered User

v8torrie is offline
 
Join Date: Jan 2024
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by Dave882 View Post
Your screen shot indicates you are not guiding hence no guiding graph. Tap on the graph, tap on target icon to start guide camera looping, focus your guide camera, run the guide calibration, then commence guiding. That should get you started, and if the graph shows poor guiding then you need to go back and adjust settings or PA etc.
Tried your suggestion and you were on the money.

Ran a plan through the app. RA was tracking very well. Dec was all over the place. Really bad. Was unable to set 1 minute exposures without blurring. Some work to be done in prep I guess
Reply With Quote
  #7  
Old 29-05-2024, 09:04 PM
Nikolas's Avatar
Nikolas (Nik)
Dazed and confused

Nikolas is offline
 
Join Date: May 2012
Location: Melbourne
Posts: 3,322
if dec was all over the place it indicates the scope is out of balance on the dec axis, make sure your dec is balanced
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 02:33 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Bintel
Advertisement