#1  
Old 10-07-2011, 08:41 PM
RobF's Avatar
RobF (Rob)
Mostly harmless...

RobF is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Brisbane, Australia
Posts: 5,514
Mount for AP - who needs one? (TDI imaging)

What's TDI imaging all about? Is it at all conceivable that one day we'll be assembling widefield images in strips using this technology? Taken even further would you even need to track/guide if the electronics become sensitive and smart enough.....

http://www.fairchildimaging.com/products/fpa/ccd/tdi/

Maxim even has a TDI tab now
http://www.cyanogen.com/help/maximdl/TDI_Tab.htm

Last edited by RobF; 10-07-2011 at 08:59 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2011, 08:57 PM
[1ponders]'s Avatar
[1ponders] (Paul)
Retired, damn no pension

[1ponders] is offline
 
Join Date: Nov 2004
Location: Obi Obi, Qld
Posts: 18,778
CCDSoft has had it for a few years as well.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2011, 05:38 AM
Tandum's Avatar
Tandum (Robin)
Registered User

Tandum is offline
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carindale, Brisbane.
Posts: 4,113
You'll want an SBIG camera for that Rob but forget differential flexure hello differential trailing.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2011, 08:10 PM
RobF's Avatar
RobF (Rob)
Mostly harmless...

RobF is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Brisbane, Australia
Posts: 5,514
Cool. Thanks Robin. Didn't realise it had been around so long.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-07-2011, 08:30 PM
jase (Jason)
Registered User

jase is offline
 
Join Date: Sep 2006
Location: Melbourne, Victoria
Posts: 3,916
TDI - aka drift scan imaging has been around for a while - http://www.driftscan.com/ is one example.
The technique has not taken off for capturing dim objects as you would need multiple drift passes to build sufficient signal thus its not seen as a replacement to continuously build pixel charge through RA motion w/ guiding etc. Still, TDI is can work well for photometry.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2011, 09:06 PM
Tandum's Avatar
Tandum (Robin)
Registered User

Tandum is offline
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carindale, Brisbane.
Posts: 4,113
Quote:
Originally Posted by RobF View Post
Cool. Thanks Robin. Didn't realise it had been around so long.
That maxim tab became active when I had the ST8300 so I looked it up
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 12:59 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
Bintel
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
Astromechanics
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement