#1  
Old 05-03-2013, 09:00 PM
antaresangel (Carla)
Registered User

antaresangel is offline
 
Join Date: Mar 2013
Location: Noosa
Posts: 1
Canon G12 'lens error'- worth getting fixed?

Hello.

Had a Canon G12 for just over two years,but a few days it has had 'lens error' and will not shut the lens down,but eventually turns off.

Any thoughts on getting how to fix?,or is it worth sending for repairs? think this cost around $600,so a little disappointing it lasted only two years.

Tried 'google' and it appears a common fault-dust in lens tubes,so not sure what to do with it.

What is a similar camera that this could be replaced with? is there a G13? or a Nikon equivalent? Need a camera like this for work.

Thanks for any advice.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2015, 04:46 AM
LunaClick (Cliff)
Registered User

LunaClick is offline
 
Join Date: Jan 2015
Location: Bendigo
Posts: 1
G12 Lens Error

I've had my G12 four years, well over 100,000 shots, just had the 'Lens Error' problem come up. I too would like to get it repaired, or figure out how to replace the lens unit? It has been my workhorse general camera, especially tor time-lapse sequences and I will miss it sorely. I'll follow the thread...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2015, 06:30 PM
axle01 (Alan)
Registered User

axle01 is offline
 
Join Date: Nov 2012
Location: Townsville
Posts: 282
Had mine for a few years now never missed a beat and even dropped it on cement once.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2015, 09:19 PM
Regulus's Avatar
Regulus (Trevor)
Regulus - Couer de Leon

Regulus is offline
 
Join Date: Nov 2011
Location: Devonport, Tasmania
Posts: 2,323
Check Canon's website, there me be a repair agent near by, if your tending toward the dust as the cause.
If not, see if you can get the firmware from Canon's website that runs the camera and put it on the SD card and run it. There may be a corrupted file in the camera.
If the camera is able to be updated there will be an entry in the menu for updating the Firmware. If there is and the Firmware doesn't appear on Canon's website, then either Google it, or email Canon to send you the EXE file.

As to replacements, is the G16 the latest version: http://www.canon.com.au/en-AU/Person...al-Cameras/G16
It appears they skipped 13 and 14 and went to G15 then 16??

Good luck, it looks like a nice little camera. Would love to find a S/H one somewhere.

Trev

Last edited by Regulus; 15-01-2015 at 12:12 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 12:30 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Bintel
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement