#1  
Old 11-06-2010, 03:33 PM
mldee's Avatar
mldee (Mike)
Gadget freak

mldee is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: Near Warwick, Qld, Australia
Posts: 513
How do I set TEC temp on QHY8 Pro?

Been playing around in Neb with my newly-acquired 8Pro (Thanks Doug!).

I have the latest 5.5 Ascom, latest QHYCCD Ascom driver and QHY8Pro 64 driver, downloaded and installed today. Using Neb 2.2.3. All works fine.

I have been unable to locate any form of manual specifically for the QHY8Pro. I tried Help in Neb and nothing there, too. I can use either the ASCOM or QHY8PRO-specific cameras in Neb. I prefer to use the specific option, as it has a couple more control options and recognises the correct pixel size, etc. CCD temp readout shows about -23.4 this afternoon, but varying a little.

I have set the Neb preferences CCD point to -10 as a trial, but it is ignored by the TEC.

How do I go about setting a specific temp for the TEC to maintain, as everyone's been going on about the .1C temp regulation? Just curious as to how it's done.

Cheers,
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2010, 05:36 PM
Hagar (Doug)
Registered User

Hagar is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Australia
Posts: 4,646
Hi Mike I always used the QHY9 temp control in Nebulosity or the preference page temp setpoint. The QHY9 setter is in the view menu of Nebulosity2.
I cannot remember where the TEC enable button is but think it is on the QHY9 control. I think the default startup is 100% on. Make sure it is turned on. Also make sure your cables are not all curled up as you seem to get some induced effects on curled up cables.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2010, 05:46 PM
mldee's Avatar
mldee (Mike)
Gadget freak

mldee is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: Near Warwick, Qld, Australia
Posts: 513
Thanks Doug, I thought you may be at work, so I just made a general post. I have TEC on and -10 set in prefs, it's actually sitting around -9.4 on Neb at the moment. Doesn't worry me, I was just curious. You were using 'QHY9' in your reply, not sure if you were just confused, but I did a quick QHY9 temp adjust as I typed, and sure enough, it's on its way to 15, and magically the new set point in prefs has changed to -15 too!

It has stopped at -16.9 and is returning towards 15, so all seems under control.

It seemed to have a mind of its own earlier this afternoon, but seems pretty sensible now. far in excess of my abilities anyway

Cheers,
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 06:44 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Bintel
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement