#1  
Old 10-08-2018, 06:46 PM
xelasnave's Avatar
xelasnave
Gravity does not Suck

xelasnave is offline
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tabulam
Posts: 12,167
Focuser control

Sky watcher focuser control.
I have a skywatcher focuser ($100 model) and a control box that has one lead to the focuser and a usb to go to the lappy via the powered usb hub.
I thought control would be in sharpcap but I am not so sure.
The focuser in not connected as yet but I dont seem to have anyway of moving the focuser as such.
I presume I need a driver that displays a panel on screen that I can move the focuser in and out.
What should I get or am I missing something in sharpcap or ascom generally?
I used the focuser assist in sharp cap by manually adjusting the focuser.
If the focuser is moving via that part of the program I doubt if you would know as movement would be very small.
I imagine if the focuser was fitted now and linked to the focuser on the scope it would not do anything.
I dont know.
But I expect I need a driver and a control panel on screen.

Alex
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2018, 06:54 PM
Merlin66's Avatar
Merlin66 (Ken)
Spectroscopy Wizard

Merlin66 is offline
 
Join Date: Oct 2005
Location: St Leonards, Vic
Posts: 6,780
Alex,
See my reply on the other thread.....
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2018, 07:06 PM
xelasnave's Avatar
xelasnave
Gravity does not Suck

xelasnave is offline
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tabulam
Posts: 12,167
Hi Ken.
I copied your reply to the post I deleted here.

Kens reply
"I use the SW accufocus motors on all my refractors.
The shoestring FCUsb adaptor and the free FocusPal software works well for me.
I haven’t needed or tried an ASCOM alternative".
Thanks for that.
I presume I can run that without problems with ascom runing?
Anyways I will go read up on it.
Alex
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2018, 07:11 PM
xelasnave's Avatar
xelasnave
Gravity does not Suck

xelasnave is offline
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tabulam
Posts: 12,167
Its all working but I dont know if I can manage anything tonight.
The trip and only a couple of hours sleep last night and a big day in Lismore has me really tired although I may do a wide field if I can rev up in an hour or so.
Alex
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2018, 08:43 PM
xelasnave's Avatar
xelasnave
Gravity does not Suck

xelasnave is offline
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tabulam
Posts: 12,167
For the moment I think all in need is a long usb cable☺
How long can you go?
Alex
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2018, 08:42 AM
Imme (Jon)
Registered User

Imme is offline
 
Join Date: Aug 2017
Location: Kyneton
Posts: 594
I run 5m USB3 repeater cables without an issue
Reply With Quote
  #7  
Old 12-08-2018, 10:50 AM
xelasnave's Avatar
xelasnave
Gravity does not Suck

xelasnave is offline
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tabulam
Posts: 12,167
Quote:
Originally Posted by Imme View Post
I run 5m USB3 repeater cables without an issue
I think my cable would be that long I wonder just how long ..I will check later.Thanks for your reply.
alex
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 03:36 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Bintel
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement