Go Back   IceInSpace > Equipment > Software and Computers

Reply
 
Thread Tools Rate Thread
  #1  
Old 02-10-2020, 04:21 PM
multiweb's Avatar
multiweb (Marc)
ze frogginator

multiweb is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hinchinbrook
Posts: 19,858
Sharpcap and FireCapture

There are two features that are in one program and I can't find it in the other.

In Sharpcap I really like how you can pan the ROI while capturing so if you have a drift over the sensor you can move it without bumping the mount which is great so you can recenter when the capture is done. Can't find a similar feature in FireCapture.

In FireCapture you can stabilize the video loop so it makes focusing a lot easier. Can't find it in Sharpcap.

So maybe it's in both but I can't seem to see where. If anybody knows let me know.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2020, 10:23 AM
Ittaku (Con)
Registered User

Ittaku is offline
 
Join Date: Aug 2020
Location: Melbourne, Australia
Posts: 42
Firecapture has the "auto-centre planet in ROI during capture" that will do what you want. It's a lifesaver for me.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2020, 11:49 AM
multiweb's Avatar
multiweb (Marc)
ze frogginator

multiweb is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hinchinbrook
Posts: 19,858
Quote:
Originally Posted by Ittaku View Post
Firecapture has the "auto-centre planet in ROI during capture" that will do what you want. It's a lifesaver for me.
Are you talking about the stabilizing box? I use that for focusing.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-10-2020, 02:51 PM
Ittaku (Con)
Registered User

Ittaku is offline
 
Join Date: Aug 2020
Location: Melbourne, Australia
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by multiweb View Post
Are you talking about the stabilizing box? I use that for focusing.
No, I mean this:


https://www.cloudynights.com/uploads...14499_2117.png



It actually moves the ROI if it gets within 15% of the edge of the ROI (configurable.)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-10-2020, 02:57 PM
multiweb's Avatar
multiweb (Marc)
ze frogginator

multiweb is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hinchinbrook
Posts: 19,858
Quote:
Originally Posted by Ittaku View Post
No, I mean this:


https://www.cloudynights.com/uploads...14499_2117.png



It actually moves the ROI if it gets within 15% of the edge of the ROI (configurable.)
Oh wow! Thanks. I'll check it out next time I'm out.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-10-2020, 07:29 PM
Tulloch's Avatar
Tulloch (Andrew)
Registered User

Tulloch is offline
 
Join Date: Sep 2019
Location: Melbourne
Posts: 310
The cutout box tracking option is even better - all you do is draw a tight crop around the planet with the "cut" box, and if you have the "Let the cutout box track the planet" checkbox ticked, then the really tight cutbox will move with the planet, keeping it in the centre of the captured video.

Image below, with the relevant bits circled in red. Have a practice using it with the dummy cam, you won't go back ...
Attached Thumbnails
Click for full-size image (FC cutout box tracking.JPG)
25.6 KB42 views
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 12:55 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Limpet Controller
Advertisement
Testar
Advertisement
Bintel
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement