#1  
Old 06-10-2010, 10:34 PM
BorisM (Boris)
Registered User

BorisM is offline
 
Join Date: Oct 2010
Location: Campbelltown, Australia
Posts: 22
capturing Uranus on Neximage

Hi,

I've located Uranus on my Celestron 6SE but I can't seem to get an image of the planet using my NexImage camera. Is it because Uranus is mag 5.7?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2010, 07:02 AM
lepton3's Avatar
lepton3 (Ivan)
Registered User

lepton3 is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: Adelaide, Australia
Posts: 670
It could be. That is pretty faint for a little webcam on a little scope!

I assume your neximage is working fine for capturing bright planets like Jupiter? Have a practice on that first if you haven't already.

It could also be focus. Make sure you have the target centred in the eyepiece, and know roughly how much the focus needs to change for the camera. Again, practice on Jupiter is good.

At the very least you'll need the longest exposure and therefore the slowest frame rate you can set.

Keep trying.

-Ivan
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 09:22 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Bintel
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement