#1  
Old 07-03-2016, 10:43 PM
blink138's Avatar
blink138 (Pat)
Registered User

blink138 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: perth w.a.
Posts: 2,215
qhy10 ccd TEC / fan lights not on

hello members set up my qhy10 ccd tonight only to find that the TEC and fan lights are not on on the box
the camera itself is also silent
i have connected in the correct sequence
any help or suggestions?
pat
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2016, 10:56 PM
Atmos's Avatar
Atmos (Colin)
Ultimate Noob

Atmos is offline
 
Join Date: Aug 2011
Location: Melbourne
Posts: 5,822
Sounds like an issue with the DC201(?) box, have you double checked that the cable is firmly pressed in? I have found that it sometimes (because I move the cables around in my cable box) comes out a little. I have gotten into the habit of checking it every time
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2016, 11:23 PM
blink138's Avatar
blink138 (Pat)
Registered User

blink138 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: perth w.a.
Posts: 2,215
thanks colin, i just reconnected everything again and nothing, i then went to unscrew the reducer from it and suddenly the fan came on!
the TEC light though is not lit still, i wonder what could be wrong?
i will give the cables an extra push to see
pat
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2016, 11:27 PM
blink138's Avatar
blink138 (Pat)
Registered User

blink138 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: perth w.a.
Posts: 2,215
thanks colin does seem i have a dodgy connection at the camera end, all lights on now!
pat
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2016, 06:30 AM
Atmos's Avatar
Atmos (Colin)
Ultimate Noob

Atmos is offline
 
Join Date: Aug 2011
Location: Melbourne
Posts: 5,822
Glad it's working now

The TEC light only comes on when it is actually on.
I have found that if you ever get horrendous in camera noise it is usually a partially disconnected cable on either the camera end of the DC201 box.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 08:15 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
SkyWatcher 2018 Catalogue
Advertisement
Bintel
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
SkyWatcher WiFi Adaptor
Advertisement
Interest Free Finance
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement