#1  
Old 15-06-2013, 09:24 AM
batema's Avatar
batema (Mark)
Registered User

batema is offline
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunshine Coast
Posts: 1,807
Deep Sky stacker is registering no stars????

Hi,

I used my 60Da for the first time last night and when I go to stack my M 20 it says as it is registering the images (0Stars) on each image and at the interval between registering and stacking it says only 1 image will be stacked. Try adjusting the star detection threshold which is at 50%. I have no idea. Images are raw .CR2. Have done a reinstallation.

Help please.

Mark
Reply With Quote
  #2  
Old 15-06-2013, 10:09 AM
wayne anderson's Avatar
wayne anderson (Wayne)
"Meade Monkey"

wayne anderson is offline
 
Join Date: Jan 2010
Location: Torquay QLD, Australia
Posts: 286
Hi Mark, i had a similar thing happen when set to 60% so i set threshold to 15% it works well with 800 stars detected. In the register pictures advanced window slide it to lower threshold and choose compute number of stars see how many you get. Hope you get it to work.
Reply With Quote
  #3  
Old 15-06-2013, 10:57 AM
batema's Avatar
batema (Mark)
Registered User

batema is offline
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunshine Coast
Posts: 1,807
Thanks Wayne. Lowered to 5% had registered 1500 stars. All looked goo until loading image and I got this as attached. No real histogram and just a single line and no full image. I have never had this problem before so am thinking it must be a camera setting.

Mark
Attached Thumbnails
Click for full-size image (DSS.jpg)
14.1 KB24 views
Reply With Quote
  #4  
Old 15-06-2013, 11:43 AM
batema's Avatar
batema (Mark)
Registered User

batema is offline
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunshine Coast
Posts: 1,807
Just did a stack with data from my 400d and it stacked perfectly so it must be to do with some of the settings in the camera.

mark
Reply With Quote
  #5  
Old 15-06-2013, 12:00 PM
jjjnettie's Avatar
jjjnettie (Jeanette)
Registered User

jjjnettie is offline
 
Join Date: Feb 2005
Location: Far Far Away
Posts: 16,726
Mark, you need to download the Beta version of DSS.
Deep Sky Stacker 3.3.3 beta 51
Scroll down the page for the link.
http://tech.groups.yahoo.com/group/DeepSkyStacker/
And when you go to stack, as advised above, adjust your slider so DSS will detect more stars.
Reply With Quote
  #6  
Old 15-06-2013, 12:59 PM
batema's Avatar
batema (Mark)
Registered User

batema is offline
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunshine Coast
Posts: 1,807
Thank you all Beta version downloaded and stacked away. I might change my setting for star detection from 5% to 15% as it was registering 15000 stars and taking forever to stack.

Mark
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 08:24 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Bintel
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement