#1  
Old 06-07-2013, 09:28 AM
White Rabbit's Avatar
White Rabbit
Space Cadet

White Rabbit is offline
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sydney
Posts: 1,409
A few questions regarding LRGB imaging.

I have been imaging m83 and have 4 hours for each channel but I forgot to take flats for the red channel. Is there anything I can do or should I chuck the lot?

Second question, at the moment I've been taking the same amount and length of subs for RGB (unbinned) as for my lum. If I bin my RGB what length should my subs be in relation to my Lum subs. I'm using asronomiks LRGB type 2 filters.

Thanks
Sandy
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2013, 11:14 AM
Joshua Bunn's Avatar
Joshua Bunn (Joshua)
Registered User

Joshua Bunn is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albany, Western Australia
Posts: 1,093
Well, you could try to recapture the red data or try to use the green and blue flats for the red data - worth a try.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2013, 11:26 AM
Octane's Avatar
Octane (Humayun)
IIS Member #671

Octane is offline
 
Join Date: Dec 2005
Location: Canberra
Posts: 11,158
If you're truly anal, you'll use flats for each filter. Otherwise, if the filters are clean, you should be able to get away with whatever you have.

If you bin 2x2, you effectively quarter the exposure.

H
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 12:18 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
Bintel
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement