#1  
Old 08-05-2013, 08:10 AM
angelof (Angelo)
Registered User

angelof is offline
 
Join Date: Nov 2012
Location: newcastle australia
Posts: 14
New GStar-Ex2. I can't get an image

Greetings

I just got a Gstar-Ex to display a star field from my Meade 105pe. All I can seem to get is a gray screen. I have entered into menu and tried playing with the settings but to no avail. It seems to me that there is not enough light getting in. I pointed the scope directly at a bright star. If I cover the front of the scope and there is no difference. If I get my torch and shine it in, the screen does go white. Can anyone give me some pointers or help on this. I have to get this going by 19 May for a demonstration in Sydney. I am in Newcastle so if anybody is able to help me out or instruct me, I would really appreciate it.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 08-05-2013, 07:25 PM
Robert9's Avatar
Robert9 (Robert)
Registered User

Robert9 is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mt. Waverley, VIC, Australia
Posts: 741
Hi Angelo,

Sounds like you're not getting your scope to focus onto the CCD. Have you varied your focus over its full range from one extreme to another? You don't have to wait until night to do this. You can set up your scope with the camera during the day and try and focus something. You won't need any sense up, the AGC will look after it.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-05-2013, 09:46 PM
AstroJunk's Avatar
AstroJunk (Jonathan)
Shadow Chaser

AstroJunk is offline
 
Join Date: Jan 2006
Location: Brisbane
Posts: 1,676
Certainly sounds like a focus issue. Try during the day on a distant terrestrial object starting with the sort of settings in the manual for moon and planets. Once you have got the scope in focus, you should find that everything is fine at night.

Let me know how you get on - I can help troubleshoot more if it is still an issue.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-05-2013, 06:41 PM
mozzie's Avatar
mozzie (Peter)
Registered User

mozzie is offline
 
Join Date: Mar 2007
Location: moonee beach
Posts: 2,179
yep sure sounds like a focus issue...went through everything just like yourself and jonathan made a visit and set me wright....
there great fun once you get the basics of it..
had my h/a scope on the sun today video streaming with excellent results..
great fun..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 02:39 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Bintel
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement