#1  
Old 03-09-2017, 04:23 AM
pmrid's Avatar
pmrid (Peter)
Ageing badly.

pmrid is offline
 
Join Date: May 2008
Location: Bribie Is.
Posts: 3,127
SharpCap

I have just given the SharpCap polar alignment tool a run using an old QHY5 guide cam on a short finder. I'm impressed in some ways but disappointed in another. I would prefer to have used my SBIG ST-i but its not supported and there does not seem to be any ASCOM driver for it yet. So I was stuck with the QHY5.
Nonetheless, SharpCap did its thing and got me to within one minute of SCP. Then fog rolled in so I haven't been able to test it in real conditions.
Does anyone know of a similar utility that will recognise my STi?
Peter

ED: This is probably in the wrong place. Eds, please move if you see fit. P.

Last edited by pmrid; 03-09-2017 at 08:14 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2017, 09:31 AM
Camelopardalis's Avatar
Camelopardalis (Dunk)
Drifting from the pole

Camelopardalis is offline
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brisbane
Posts: 4,662
What advantage does your STI have over the QHY for polar alignment?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2017, 10:30 AM
pmrid's Avatar
pmrid (Peter)
Ageing badly.

pmrid is offline
 
Join Date: May 2008
Location: Bribie Is.
Posts: 3,127
Quote:
Originally Posted by Camelopardalis View Post
What advantage does your STI have over the QHY for polar alignment?
The ST-i is more sensitive, less prone to artifacts, smaller pixels and has a built-in shutter making it easier to calibrate. Besides which, I like it. I have it. I want to use it.
Peter
Reply With Quote
  #4  
Old 03-09-2017, 11:07 AM
Camelopardalis's Avatar
Camelopardalis (Dunk)
Drifting from the pole

Camelopardalis is offline
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brisbane
Posts: 4,662
Good luck in your quest...
Reply With Quote
  #5  
Old 03-09-2017, 11:29 AM
pmrid's Avatar
pmrid (Peter)
Ageing badly.

pmrid is offline
 
Join Date: May 2008
Location: Bribie Is.
Posts: 3,127
Quote:
Originally Posted by Camelopardalis View Post
Good luck in your quest...
Thanks Dunk. I suspect it will be a fruitless one.
Peter
Reply With Quote
  #6  
Old 19-11-2017, 12:40 PM
04Stefan07 (Stefan)
Make it so! - Capt.Picard

04Stefan07 is offline
 
Join Date: Jan 2012
Location: Melbourne
Posts: 1,982
How did you get the software to work with the QHY5???

Mine doesn't work properly at all and only punches out a few frames per second.
Reply With Quote
  #7  
Old 19-11-2017, 03:54 PM
StuTodd
Registered User

StuTodd is offline
 
Join Date: Dec 2014
Location: Dunedin, New Zealand
Posts: 328
You could always just drift align.....very accurate and use any camera/eye..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time is now 12:36 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7 | Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement
Celestron Australia
Advertisement
Meade Australia
Advertisement
NexDome Observatories
Advertisement
Bintel
Advertisement
Lunatico Astronomical
Advertisement
OzScopes Authorised Dealer
Advertisement
SkyWatcher Australia
Advertisement
Astronomy and Electronics Centre
Advertisement